top of page
Öronakupunktur

Öronakupunktur passar dig som upplever akut eller kronisk smärta, eller som behöver hjälp att hantera stress eller beroendebeteende.

VAD ÄR ÖRONAKUPUNKTUR?

Öronakupunktur är både en diagnos- och en behandlingsmetod där stimulering av punkter i örat ger effekt i kroppsdel eller organ som står i relation till respektive punkter. Hela kroppen är representerad i örat! Förändringar i en kroppsdel eller nedsatt funktion återspeglar sig på ytterörat. Det har man upptäckt redan 400 år f.Kr. i Kina. (Boktips: Öronakupunktur av Kajsa Landgren)

MKBG4575.JPG
Enlight461.JPG

VAD HJÄLPER ÖRONAKUPUNKTUR MOT?

Du kan få hjälp med:

 • Mag- eller tarmbesvär

 • Svårighet att hantera stress

 • Avvänjningsstöd (t ex för att sluta röka)

 • Ont i ryggen 

 • Akut eller kronisk smärta

 • Huvudvärk

 • Inflammation

 • Sömnbesvär

 • Utmattning
   

Många som får öronakupunkturbehandling noterar positiva sidoeffekter såsom: förbättrad sömn, ökad energi, minskad oro och bättre humor!

Ofta behövs upp till 5 behandlingar för att få hållbara resultat, men skillnader kan märkas redan innan dess.

NADA-BEHANDLING

NADA-behandling är en standardiserad form av öronakupunktur som används vid olika former av beroende (som till exempel alkoholberoende eller rökning). NADA används i närmare sextio länder världen runt.

Många som bestämmer sig att avsluta en ohälsosam vana kan uppleva abstinenssymptom såsom oro, ångest, irritabilitet och sug efter respektive substans (såsom nikotin eller alkohol).

I behandlingen inkluderas fem olika öronakupunkturspunkter som är viktiga för avgiftningen och som har en lugnande och stärkande effekt på kroppen. 

Effekter av NADA-behandling: minskning av abstinenssymptom, lindring av nikotin- eller alkoholsug, minskning av oro och irritabilitet. Många beskriver en känsla av avslappning, förbättrad sömn, ökad vitalitet och en större inre koncentration och medvetenhet.

d.JPG
c.JPG

JAG ÄR RÄDD FÖR NÅLAR?

Då kan du välja OrtoAku, en behandling helt utan nålar!

Behandlingen kombinerar principer från öronakupunktur och kinesiologi för lokal stimulering av punkter i besvärsområdet. Genom att förminska blockeringar i energimeridianer som står i relation till respektive området kan metoden i många fall resultera i omedelbar förbättring av hälsotillståndet.

Metoden bygger på forskning och erfarenhet av Dr Lawrence H Jones, en amerikansk osteopatisk läkare på 1960-talet, och som senare har vidareutvecklades på flera olika ställen i världen, bland annat här i Sverige på Biobatiakademin.

VAD KOSTAR DET?

Besök 60 min  750kr

Öronakupunktur är både en diagnos- och en behandlingsmetod där stimulering av specifika punkter i örat ger effekt i kroppsdelar eller organ som är kopplade

till respektive punkt.

a.JPG
Pris ärr
OELG3762.JPG

ÖRONAKUPUNKTUR

start
bottom of page